ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΧΑΡΤΕΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

Η εταιρεία ΘΕ.ΜΟ.Σ. ΑΕ ιδρύθηκε το 2005 από σημαντικούς παράγοντες στο χώρο των δημοσίων έργων και, ιδιαίτερα, των σιδηροδρομικών έργων. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία προχώρησε στην κατασκευή σύγχρονου εργοστασίου στο Μαλανδρένι Αργολίδας. Η κατασκευή έγινε από την Ιταλική εταιρεία Plan Srl. Με την τεχνογνωσία της Γερμανικής εταιρείας Leonhard Moll Betonwerke GmbH & Co KG η εταιρεία έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα (Οκτώβριος 2017):

  • 120.000 στρωτήρες τύπου TBS 1000 για μετρική γραμμή. Οι στρωτήρες αυτοί έχουν τοποθετηθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου
  • 200.000 στρωτήρες τύπου Β-70 που έχουν τοποθετηθεί στο δίκτυο της υπόλοιπης χώρα
  • 16.000 στρωτήρες τύπου Β-93 που θα τοποθετηθούν στη γραμμή Κιάτο - Αίγιο

Το εργοστάσιο παραγωγής στρωτήρων εφαρμόζει το σύστημα παραγωγής τύπου καρουζέλ με τη διαδικασία της πρώιμης προέντασης (pre-tensioning).Η δυναμικότητα του εργοστασίου ανέρχεται σε 3.000 στρωτήρες ανά εβδομάδα και μπορεί να αυξηθεί μέχρι 5.000 στρωτήρες με επέκταση των θαλάμων ωρίμανσης και αγορά νέων καλουπιών.

Το 2009 εγκαταστάθηκε νέα μονάδα κατασκευής στρωτήρων αλλαγών. Η μονάδα αυτή, που στεγάζεται σε ανεξάρτητο κτήριο, έχει επί του παρόντος δυναμικότητα 160 μέτρων στρωτήρων αλλαγών την ημέρα. Είναι τύπου long line και κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου από τη Leonhard Moll Betonwerke GmbH & Co KG η οποία παρέχει και τη σχετική τεχνογνωσία. Εκτός των στρωτήρων αλλαγών στην μονάδα αυτή θα μπορούν να κατασκευαστούν και πολλοί άλλοι τύποι στρωτήρων. Στη μονάδα αυτή κατασκευάστηκαν οι στρωτήρες τύπου Β-93.

Το 2017 ολοκληρώθηκε η μονάδα κατασκευής φυγοκεντρικών τσιμεντόστυλων. Η μονάδα αυτή καυασκευάστηκε μέσα στο κτήριο στρωτήρων αλλαγών χωρίς να καταργηθεί η δυνατότητα παραγωγής των στρωτήρων αλλαγών. Η μονάδα επί του παρόντος παράγει στύλους για της ανάγκες της ΔΕΔΔΗΕ, πλην όμως μπορεί να κατασκευάσει και άλλους τύπους στύλων με την αγορά κατάλληλων καλουπιών.

Σε όλα τα εργοστάσια εφαρμόζεται λεπτομερής έλεγχος της ποιότητας των παραγομένων στρωτήρων. Το σύστημα ISO 9000 που διαθέτει η εταιρεία (πιστοποιητικό) προδιαγράφει με λεπτομέρεια την εκτέλεση κάθε εργασίας και κάθε ελέγχου. Υπάρχει πλήρες σύστημα ιχνηλασιμότητας βάσει του οποίου μπορούν να ευρεθούν οι συνθήκες παραγωγής κάθε μεμονωμένου προϊόντος ακόμη και μετά την πάροδο πολλών ετών.

H εταιρεία διαθέτει πιστοποιητικό CE σύμφωνα με το πρότυπο EN 12843:2004 με το οποίο συμμορφώνονται οι τσιμεντόστυλοι της ΔΕΔΔΗΕ

 

Στρωτήρες αποθηκευμένοι στο Μελίσσι Κορινθίας(1.3 Mb)

 

 ΘΕ.ΜΟ.Σ.  ΑΕ,  Καποδιστρίου  104,  Νέα  Ιωνία,  14235  Αθήνα,  Τηλ:  (+30)210 2717720,  Fax:  (+30)210 2717723  E-mail: Αποστολή